Програма за упражнения

тренажорни очила на дупкиКомплекс от упражнения за тренировка на очите с използването на очила с перфорация:

Преди всичко, проверете вашето зрение и почувствайте дали вашите очи виждат по-добре с очилата-симулатор, отколкото без тях. След като решите, че имате нужда от очилата е по-добре е да изпълнявате упражненията при добра дневна светлина.

 

  1. Отпуснете очите си, като ги затворите в продължение на 5-10 секунди. Много добре е това да се повтаря след всяко упражнение.
  2. Гледайте надалеч няколко секунди. Обърнете поглед към върха на палеца си, който се намира на разстояние около 30 см от лицето ви и отпуснете ръката надолу. Повторете 5-10 пъти това упражение.
  3. Плътно зажумете и след това отворете очите си (5-10 пъти). Направете въртеливо движение с очите първо на едната страна и след това на другата (5 пъти). Погледнете върха на химикал, като го доближите на около 5 см от носа си и след това го отдалечите (5-6 пъти).
  4. Протегнете ръка напред, наблюдавайки върха на палеца си, разположен пред лицето. Бавно приближете пръста, без да го изпускате от поглед, докато започнете да го виждате двоен. Повторете упражнението 5-6 пъти.
  5. Наблюдавайте около 5 секунди върха на палеца си, разположен на разстояние 30 см от лицето. Покрийте с лявата ръка лявото око в продължение на 5 секунди. След това гледайте 5 секунди с двете си очи. Направете това упражнение и за дясното око (5 пъти за всяко око).
  6. Без да обръщате глава бавно движете ръката си пред очите си от ляво на дясно и обратно като я следите с поглед. Повторете упражнението 10 пъти.
  7. Застанете до прозореца на разстояние 30 см от стъклото. Върху стъклото на нивото на очите с боя направете отметка с диаметър 2-3 мм. Гледайте 5 секунди отметката, а след това 10 секунди гледайте на далечно разстояние през прозореца отделни обекти (сгради, дървета) и разглеждайте детайлите на тези предмети. Увеличете постепенно времето за наблюдение (в рамките на няколко дни), като достигнете до 5 минути.
  8. Свалете очилата- симулатор и бързо мигайте в продължение на една минута. Затворете очи и масажирайте клепачите си с пръсти за около минута. Това подобрява циркулацията на кръвта и ще се почувствате освежени и отпочинали.

Внимание: Не ползвайте очилата с перфорация, когато шофирате или вървите по улицата!